Fed Faiz Kararı Beklentiler Dahilinde Gerçekleşti: Powell Neler Söyledi?

Fed Faiz Kararı Beklentiler Dahilinde Gerçekleşti: Powell Neler Söyledi?

Piyasaların yakından takip ettiği faiz kararı geldi. ABD Merkez Bankası, beklentileri karşıladı ve faiz değişikliğine gitmedi. Fed Başkanı Powell’ın “enflasyon” yorumu ise dikkat çekti…

1 Mayıs 2024 Çarşamba günü, ABD Federal Rezerv, gösterge faiz oranlarını 23 yılın en yüksek seviyesinde tutmaya karar verdi. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri, enflasyonun azalmasına rağmen hala "yüksek kaldığını" belirtti.

FED, FAİZİ SABİT BIRAKTI

FOMC üyelerine göre, Çarşamba günü ABD merkez bankası federal fon oranının değişmeyeceğini duyurdu. Banka, ekonomik görünümü "belirsiz" olarak nitelendirdi ve enflasyon risklerini uyanık bir şekilde izlemelerini vurguladı.

FOMC'nin Temmuz 2023'ten bu yana değişmeden mevcut federal fon oranını koruma kararı bekleniyordu. Komite, enflasyonun istikrarlı bir şekilde %2'ye yaklaştığına dair daha önemli kanıtlar olana kadar hedef aralıkta uygun bir azalma öngörmediğini vurguladı.

ekran-resmi-2024-05-02-13-11-01.png

POWELL’IN AÇIKLAMALARI

Faiz kararının ardından Fed Başkanı Powell, basın açık bir açıklama gerçekleştirdi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun halen yüksek seyrettiğini söyledi. Powell,

“Son aylarda enflasyonun yüzde 2 hedefimize doğru ilerleme kaydedemediği görüldü ve enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olmaya devam ediyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi enflasyona ilişkin veriler beklentilerin üzerinde geldi. Böyle büyük bir güvenin kazanılmasının beklenenden daha uzun sürmesi muhtemel. Bir sonraki politika hamlesinin faiz artırımı olmasının muhtemel olmadığını düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler